Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
 
 

Hankkeen rahoitus: Pohjoisimman Lapin Leader ry:lle myönnetystä EU:n maaseuturahaston ja Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman kiintiöstä.
 

Toiminta-aika:
1.5.2010 - 31.10.2011
 

Itä-Lapin Kotikylä -hanke

Hanke toteutetaan Kemijärven kaupungin, Pelkosenniemen, Sallan ja Savukosken kuntien alueella.

Hankkeen tavoitteena on toteuttaa kylien toimenpiteitä sekä kyläkohtaisia kehittämistoimia. Kylien yhteisiä toimenpiteitä ovat mm. tutustumismatkat kohteisiin joissa kehittämistoimenpiteitä on tehty. NettiSeminaarit, joissa käsitellään kylien nettisivustoja, kylätapaamiset joissa käsitellään kylien kehittämisideoita, niiden jatkotoimenpiteitä sekä tiedon kulun lisäämistä kunnan ja kylien välillä. Lisäksi kylätoimijoiden hyvinvointia ja jaksamista edistetään Hyvinvointiosiolla.

Hankkeessa mukana olevien kylien kyläkohtaisia toimenpiteitä ovat mm. kyliin pystytettävien kiinteiden Itä-Lapin Kotikylä -opastetaulujen ja kohdetaulujen sisällön tuottaminen ja pystytys, virkistys- ja vapaa-ajan reittien kartoitus kyliin, kylänäyttely, varamummola -toimintamalli ja kokeilu sekä kylien kotisivujen tuottaminen.

Hankkeessa mukana olevat kylät ovat Joutsijärvi, Kairala, Kostamo, Luusua, Oinas-Kalkiainen, Paloperä, Päiväjoki-Raajärvi, Räisälä, Soppela, Suvanto, Tanhua, Tohmo, Vuostimo, Pelkosenniemen kirkonkylä, Saukirkko, Tapionniemi ja Värriö.

Hanketta hallinnoi Itä-Lapin kuntyhtymä ja se on rahoitettu Pohjoisimman Lapin Leader ry:lle myönnetyistä EU:n maaseuturahaston ja Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman kiintiöstä.

Kylien kehittämissuunnitelmia ja ideoita vastaanottaa ja hankkeesta lisätietoja antaa hankekoordinaattori Maria Suomalainen.