Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
 
 

Hankeaika:

21.6.2011 - 20.7.2014

 

 

 

Kolarctic Sports and Recreational Activities (KO202)

Itä-Lapin kuntayhtymä on aloittanut urheilu- ja vapaa-ajan toimintoja koskevan lähialuehankkeen. Yhteistyössä ovat mukana Kemijärven kaupunki, Sallan kunta sekä Kantalahden Polarnye Zorin ja Kirovskin kaupungit Venäjältä.

Hankkeen tavoitteena on kehittää urheilu- ja vapaa-ajan toimintoja kohdealueilla sekä lisätä harrastajien ja osallistujien määrää tapahtumissa. Kehittäminen lähtee niistä vahvuuksista, joita alueillamme on ja siksi urheiluseurat ovat hankkeen tärkeitä toimijoita. Hankkeessa tehdään urheiluun ja liikuntaan liittyviä pieniä investointeja molemmissa maissa. Lisäksi tavoitteena on lisätä urheilu-, liikunta- ja matkailupalveluiden käyttöä alueilla ja siten tasoittaa kausiluonteisia sesonkihuippuja sekä kasvattaa matkailua ja matkailutuloja. Tavoitteena on myös järjestää kansainvälisiä urheilukilpailuja sekä Suomen että Venäjän puolella.

 

Hanke saa rahoituksen Kolarctic ENPI CBC -ohjelmasta. Hankkeen kokonaisrahoitus on 929 032 euroa, josta EU:n osuus on 62 %, Suomen kansallinen vastinrahoitus 28% ja partnereiden omarahoitusosuus 10%.