Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
 
 

Hankeaika:

13.8.2012 - 31.7.2013
 

 

 

 

 

Jatkosodan vuodet Itä-Lapissa

Jatkosodan vuodet Itä-Lapissa on Kemijärven kaupungin sekä Pelkosenniemen, Sallan ja Savukosken kuntien yhteinen hanke, joka rahoitetaan Pohjoisimman Lapin LEADER ry:lle myönnetyistä Euroopan Unionin maaseuturahaston ja Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman kiintiöistä. Hankkeen toteuttajana toimii Itä-Lapin kuntayhtymä.

Hankkeen tavoitteena on jatkaa alueen sotahistorian keräämistä ja välittämistä. Edellisissä hankkeessa (Itä-Lapin talvisotahistoria tutuksi) koostettiin talvisodan kokeneiden ihmisten kokemuksia noin tunnin mittaiseksi Itä-Lapin Talvisota -elokuvaksi. Nykyinen hanke keskittyy välirauhan, jatkosodan ja Lapin sodan ajan tapahtumiin Itä-Lapin alueella.

Alueen ihmisten kokemukset ja aikaisemmat hajanaiset tiedot sota-ajasta koostetaan yhtenäiseksi DVD:ksi. Sen avulla jatkosodan aikaiset tapahtumat tulevat konkreettisiksi nykyisille asukkaille ja matkailijoille. Lisäksi hankkeessa kehitetään sotahistoriaa alueen matkailutuotteena ja päivitetään sotahistoriaopasteet ja -esitteet. Hankkeessa jatketaan Itä-Lapin alueen sotahistoriakierroksen kehittämistä yhtenäiseksi rangasmatkaksi Sallan, Savukosken, Pelkosenniemen ja Kemijärven välillä. Lisäksi hankkeen aikana järjestetään koululaisille suunnattuja tutustumismatkoja Itä-Lapin alueen sotahistoriallisiin paikkoihin.