Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
 
 

    

 

 

 

 

 
 

Kalastajan Itä-Lappi esiselvitys

Kalastajan Itä-Lappi -hankkeessa laaditaan esiselvitys vuosina 2015-2018 toteutettavaa Itä-Lapin matkailukalastuksen ja sen edellytysten kehittämisen toimenpideohjelmaa varten. Toimenpideohjelman osien toteuttamiseen voidaan hakea rahoitusta eri lähteistä.

Hanke alkoi 20.5.2015 ja sen toteuttaa Kari Kivelä 30.5.2016 mennessä. Hankealue on Kemijärvi, Salla, Savukoski ja Pelkosenniemi.

Tavoitteena on selvittää alueen ja yrittäjien tarpeet sekä mahdollisuudet osallistua kehittämiseen, jonka tarkoituksena on tuoda alueelle ja yrityksille lisää matkailijoita ja tuottavaa toimintaa. Yrittäjien aktiivinen osallistuminen on tärkeää hankkeen onnistumiselle. Esiselvityken tekijä Kari Kivelä tulee olemaan yhteydessä alueen yrittäjiin kesän aikana ja myös häneen voi olla yhteydessä.

Kalastajan Itä-Lapin taustalla ovat aiemmat kehittämistoimenpiteet ja -hankkeet, esimerkiksi TUMA - Itä-Lapin vesistömatkailun tuotteistus- ja markkinointihanke sekä Kalastajan Savukoski -hanke, joiden pohjalta työtä viedään eteenpäin yhdistäen Itä-Lapin resurssit.
Hankkeessa laaditaan matkailukalastuksen toimenpideohjelma rahoitussuunnitelmineen ja viestintä- ja markkinointisuunnitelmineen. Hankkeessa esitetään alueen toimijoiden tapaamisten pohjalta syntyneitä uusia kalastukseen liittyvien asiakaslähtöisten matkailutuotteiden kehittämisaihioita.

Budjetti: 30350 €, jota varten haettiin rahoitusta Pohjoisimman Lapin Leaderista. Rahoitusosuudet: julkinen rahoitus 90 % (josta EU ja valtio 80 %, kuntarahoitus 20 %,), yksityinen 10 %.

Ota yhteyttä Kari Kivelään, jos matkailukalastuksen kehittäminen tai asia muuten kiinnostaa: Kari Kivelä p. 0400 580 109 etunimi.sukunimi@inststo-tuotantoprosessi.fi

Lisätietoja myös: Aila Ryhänen, Itä-Lapin kuntayhtymän kehittämispäällikkö
puh. 040 354 8370
etunimi.sukunimi@kemijarvi.fi